Foreningen af Yngre Kriminologer inviterer til foredraget: »Stalking i Danmark – arbejdet i Dansk Stalking Center«

Stalking er stadig et relativt ukendt fænomen i Danmark på trods af, at mellem 100.000 og 132.000 tusind danskere årligt udsættes for stalking. I løbet af de seneste par år er der begyndt at komme opmærksomhed politisk, i medierne og i den brede befolkning på stalking, og hvilke konsekvenser et stalkingforløb har for den udsatte samt pårørende og eventuelle børn. Med åbningen af Dansk Stalking Center i juni 2015 er der nu kommet et sted, hvor alle typer af udsatte og nogle stalkere kan henvende sig og få hjælp og rådgivning.

Oplægget vil tage udgangspunkt i, hvorfor vi skal tage stalking seriøst, og hvilke konsekvenser stalking kan medføre psykologisk, socialt, økonomisk og samfundsmæssigt. Dansk Stalking Centers arbejde for de udsatte samt stalkerne vil blive præsenteret.

Til oplægget vil videns- og udviklingskonsulent fra Dansk Stalking Center Julie Nynne Bune give en grundig introduktion til fænomenet stalking. Derudover vil en tidligere stalkingudsat fortælle sin personlige historie.

Der vil efter foredraget være tid til spørgsmål og debat.

Arrangementet foregår torsdag d. 25. februar kl. 17.00 – 19.00,
i »Bispegården«, BISP 214 B, Bispetorvet 1-3, 2. sal, København K

Arrangementet er gratis for medlemmer af
Foreningen af Yngre Kriminologer (FYK),
og koster 30 kr. for ikke-medlemmer.
Der vil blive serveret lidt forfriskninger.
Tilmelding er ikke nødvendig.

Vi ses!